Blogtraining ‘Corporate bloggen voor beginners’

Al een aantal jaren schrijf ik als ghostwriter voor verschillende bedrijven. ‘Corporate bloggen’ klinkt zwaar, maar eigenlijk is bloggen met een commerciële insteek slechts een trucje. Als je eenmaal weet waar je op moet letten en het kunstje onder de knie hebt, wordt bloggen een van de leukste onderdelen van je werk. Je kunt je creativiteit kwijt, traint je schrijf-skills, bouwt een enorme kennisbank op en ziet je bereik maandelijks groeien. In de training ‘Corporate bloggen voor beginners’ leer ik je in één dagdeel hoe je blogs kunt inzetten als marketing tool om meerwaarde te creëren voor je (potentiële) klanten.

Wat leer je?

  • Denken vanuit de identiteit van je bedrijf. Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe? Hoe wil ik dat de lezer over mij denkt?
  • Denken vanuit de doelgroep van je product of dienst. Voor wie doe ik wat ik doe? Wie gaat mijn verhalen lezen? Wat wil ik dat de lezer gaat doen met mijn verhalen?
  • Verhalen spotten binnen je organisatie en klantenkring. Hoe doe je dat? Welke verhalen zijn de moeite waard?
  • Thema’s bedenken die je kunt koppelen aan je producten en diensten. Je gaat aan de slag met de basis voor een ijzersterke content kalender.
  • De praktische kant van het verhaal: is je website klaar om te gaan bloggen? Wat moet je weten over SEO optimalisatie? Wat moet je weten over linkbuilding? Wat mag je wel en niet doen met foto’s en video’s en hoe werkt Google precies?

Wat ga je doen?

  • Je gaat aan de slag met korte opdrachten om je schrijf skills te oefenen en te toetsen. Denk bijvoorbeeld aan: het schrijven van een sterke titel. Het schrijven van een goede inleiding. Ingewikkelde zaken uitleggen zonder dat het complex wordt. Schrijven in de taal van je klanten en de juiste zoekwoorden verwerken in je verhaal.
  • Je bekijkt elkaars werk en bespreekt feedback om ervaringen uit te wisselen.
  • Uiteraard is er ruimte om praktijkvoorbeelden te bespreken en de kans om gerichte feedback te vragen. Of je nu een doorgewinterde schrijver bent of wil beginnen met bloggen.

Wat heb je nodig?

  • Een laptop
  • Pen en papier

Wat kost het?

De cursus duurt één dagdeel (9:00 uur tot 13:00 uur) en kost €125,- exclusief 21% BTW per deelnemer.

De training gaat door bij deelname van minimaal drie personen. Een healthy lunch is inbegrepen! De locatie wordt per training bepaald aan de hand van het aantal deelnemers.

Aanmelden kan via het contactformulier of via een mailtje naar info@metrenee.nl.


Renee Sprengers, Mobiel Reisadvies: “Met veel plezier de training ‘Bloggen voor beginners’ gevolgd. Zeer leerzaam en goed verzorgd door Renée. Zeker een toegevoegde waarde voor mij als ZZP’er. Bedankt voor de leerzame ochtend Renée!”